Vi er Peter og Ping
frame
Vi er Peter og Ping
frame
Vi er Peter og Ping
frame
Vi er Peter og Ping
frame

Vi er Peter og Ping (1923)

Kunstner: Robert Storm Petersen

Plakat : 62x86 cm

Makkerparret Peter og Ping blev født i 1922, og kort efter tegnede Storm P. denne sjove plakat Vi er Peter og Ping som reklame for tegneserien i B.T.

(Copyrightmærket er ikke synligt på den trykte plakat.)

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

dkk 1.295,-

Historien bag plakaten

Snusfornuft og rapnæbbethed

Makkerparret Peter og Ping er hovedpersonerne i en af de mest populære tegneseriestriber, som Storm P. skabte.

Peter Vimmelskaft gjorde sin entre i B.T. i serien Peter Vimmelskafts Oplevelser den 8. august 1922. Et par måneder efter, den 7. november gik Peter på restaurant med den lille pingvin Ping, og dermed var makkerparret Peter og Ping født. For at slå på tromme for nyskabelsen tegnede Storm P. kort efter denne sjove plakat Vi er Peter og Ping som reklame for tegneserien i B.T.

Serien handler om den trivelige lille mand med bowler, butterfly og cigar - Peter Vimmelskaft, og hans ligeså velklædte pingvin Ping. Det er de dagligdags små begivenheder og særligt deres møder med andre personer, der er omdrejningspunktet. De små situationer ses fra to vinkler, først gennem den snusfornuftige voksne Peter, og dernæst den lille rapnæbbede Ping, der tit har et ganske andet perspektiv på tilværelsen.

De lægger mærke til vidt forskellige ting, og det er sammenstødet mellem deres observationer, der skaber de finurlige pointer og replikskifter. Peter er en velformuleret herre, mens Ping har et lille ordforråd;  Højt Skum, Den er pingeling, Humbum og First Class er et par af de gloser, Ping ofte skyder ind. Disse blev hurtigt adopteret i det daglige talesprog og blev en del af datidens københavnerjargon.

Peter og Pings popularitet kan også måles i den enorme mængde af merchandise, der blev lavet med de to karakterer. I 1927 oprettede Det Berlingske Hus Ping Klubben for børn. Den blev en stor succes og havde på sit højeste godt 80.000 medlemmer.

Peter og Ping regnes for at være den første danske tegneserie, fordi den brugte talebobler i modsætning til Storm P’s De tre små mænd, der ikke havde tekst men udelukkende bestod af visuelle gags. Det blev til i alt 8.000 tegninger med de to figurer i løbet af 27 år og Storm P. fortsatte med at tegne serien frem til sin død i 1949.

 

Kunstneren

Robert Storm Petersen

Robert Storm Petersen er den måske mest navnkundige af de danske tegnere og humorister igennem tiden.

Læs mere  

Relaterede plakater