Gratis Strandbad Bellevue
frame
Gratis Strandbad Bellevue
frame
Gratis Strandbad Bellevue
frame

Gratis Strandbad Bellevue (1939)

Kunstner: Aage Rasmussen

Plakat : 62x100 cm

Plakaten Gratis Strandbad Ved Bellevue er tegnet i 1939 og signalerede efter krigen genskabt sommeridyl med parasol, badebold og Arne Jacobsens livreddertårne, der var et vartegn for Bellevue stranden. 

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

Historien bag plakaten

Fluepapiret nord for København

Ved at løse dobbeltbillet til Klampenborg kunne man med DSB i sommeren 1946 få gratis adgang til omklædningskabinerne på Bellevue Strand. Det kostede ellers normalt penge at benytte den såkaldte betalingsstrand i den nordlige ende af stranden. 

Bellevue genåbnede i sommeren 1946 efter at have været ramt af badeforbud i lange perioder under besættelsen fra 1940-45 pga. forurening med kolibakterier og frygten for en tyfusepidemi. Dette forbud blev også håndhævet i den første tid efter befrielsen, så de solhungrende københavnere måtte vente endnu en sommer før de igen kunne bade i Øresund. 

Plakaten Gratis Strandbad Ved Bellevue er oprindeligt tegnet i 1939 af Aage Rasmussen (1913-1975) blot et par år efter han debuterede og brød suverænt  igennem med sin i dag klassiske lyntogsplakat DSB 12O km/t fra 1937 med statsbanernes nye diesel-elektriske tog. En plakat der i dag kendes af de fleste danskere.

Strandbad plakatens motiv er således genbrug fra sommeren 1939 og signalerede i 1946 genskabt sommeridyl med parasol, badebold og Arne Jacobsens livreddertårne, der var et vartegn for Bellevue stranden. Tårnene var lavet af fire hvide telefonpæle, der bærer en cylinderformet metalkabine, som var malet blå og hvidstribet. På den genåbnede strand kunne københavnerne i 1946 for første gang også opleve de nye todelte og meget dristige badedragter bikinierne

På de store sommerdage var Bellevue strand målet for en veritabel folkevandring med mere end 10.000 gæster, så folk lå oven i hinanden i en sådan grad, at bare man bevægede benene, blev pladsen overtaget af en anden. 

 

Kunstneren

Aage Rasmussen

Aage Rasmussen er især kendt for sin klassiske lyntogsplakat DSB 12O km/t fra 1937.

Læs mere  

Relaterede plakater