Danemark - Chemins des Fer
frame
Danemark - Chemins des Fer
frame
Danemark - Chemins des Fer
frame
Danemark - Chemins des Fer
frame
Danemark - Chemins des Fer
frame

Danemark - Chemins des Fer (1934)

Kunstner: Sven Henriksen

Plakat : 62x100 cm

Danemark er en turistplakat udsendt af De Danske Statsbaner. Men det var en plakat med kort levetid, for allerede i 1935 blev Lillebæltsbroen indviet, og DSBs nye dieselelektriske lyntog blev sat i drift mellem landsdelene.

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

dkk 1.295,-

Historien bag plakaten

Strømlinet

Danemark er en turistplakat udsendt af De Danske Statsbaner. I stedet for turistplakatens traditionelt nationalromantiske gengivelse af gamle herregårde eller grønne bøgeskove valgte DSB naturligt nok at lægge vægt på fart og fremdrift.

Den stømlinede plakat med færgen og lokomotivet blev udsendt på flere sprog til distribution både herhjemme og i udlandet, her er det den fransksprogede version med det franske Chemin de Fer, der betyder jernbane. 

Det indsatte kort i plakaten viser, hvordan DSB med sine tog og færger forbandt hele landet og sikrede forbindelsen videre til Norge og Sverige. 

Men det var en plakat med en kort levetid. For allerede i 1935 blev Lillebæltsbroen indviet, og samtidig blev DSBs nye diesel-elektriske lyntog sat i drift mellem landsdelene. Landet var herefter forbundet langt bedre og rejsetiden mellem landsdelene mærkbart reduceret. Plakaten var med sit gammeldags damptog med ét slag umoderne og lidt forældet. 

Plakaten er tegnet af Sven Henriksen (1890-1935), som året efter for DSB også nåede at lave plakaten Danmark – Lillebæltsbroen mellem Jylland og Fyn, denne gang med det splinternye og danskproducede lyntog i fuld fart på vej over den nye bro. Broen var en ingeniørmæssig bedrift, der indvarslede moderne tider, og derfor det selvskrevne motiv til statsbanernes næste plakat.

 

Kunstneren

Sven Henriksen

Sven Henriksen lavede især reklame- og udstillingsplakater.

Læs mere  

Relaterede plakater