Dänemark - Das land des meeres
frame
Dänemark - Das land des meeres
frame
Dänemark - Das land des meeres
frame

Dänemark - Das land des meeres (1937)

Kunstner: Henry Thelander

Plakat : 62x100 cm

Der var grøde i samfundsmoralen i disse år, og badelivets frigjorte omgangstone, hvor mænd og kvinder badede letpåklædt sammen, var med til at rykke grænserne.

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

Historien bag plakaten

Havets Land

Den klassiske danske badepige fik en tidstypisk identitet af tegneren Henry Thelander (1902-1986) som en sportslig, lys nordisk kvinde, her svømmende i det klare, danske badevand. Ofte var det hans egen kone, der var model for den unge kvinde på hans turistplakater.  

Der var grøde i samfundsmoralen i disse år, og badelivets frigjorte omgangstone, hvor mænd og kvinder badede letpåklædt sammen, var med til at rykke grænserne. Men nogle syntes, at det gik lige lovlig stærkt med at sætte kroppen fri, og på den nye Bellevue Strand nord for København ansatte man på samme tid ligefrem en moralens vogter, der anonymt cirkulerede blandt badegæsterne for at håndhæve moralen og tilse, at der ikke var for meget kysseri blandt de unge badende.

Den danske stat støttede fra 1934 bestræbelserne på at fremme turistbesøg til Danmark fra udlandet. Med opsvinget for dansk turisme fik plakaten en fremskudt position i den nu meget målrettede turistpropaganda, her i en tysksproget udgave. Nabolandet mod syd udgjorde nemlig en primær målgruppe for turistpropagandaen, og med de mange kilometer badestrande var Danmark også dengang Havets Land og et attraktivt rejsemål for tyske sommergæster.

 

Kunstneren

Henry Thelander

Henry Thelander brød for alvor igennem som plakatkunstner i midten af 1930erne med sine plakater for bl.a. Danmarks Turistforening og DSB. 

Læs mere  

Relaterede plakater