Kunstner: Sven Brasch

Plakat : A3

Plakat : 50x70 cm

Plakat : Original størrelse 62x86 cm

Ved DBUs storstilede 50 års Jubilæumsturnering i 1939 nåede Danmark i finalen efter 5-0 sejr over Finland.

Turneringens plakat er lavet af Sven Brasch. Det var den sidste plakat fra mesterens hånd, og markerede afslutningen på en lang og enestående karriere som plakatkunstner.

Dansk Boldspil Unions Jubilæumsturnering, 1939

Den 18. juni 1939 spilledes finalen mellem Danmark og Norge, som havde besejret Sverige på sin vej til Finalen. Det blev en af de mest spændende landskampe i mange år, hvor 30.000 fuldkommen ellevilde publikummer så Danmark slå broderlandet Norge.

Stemningen var på kogepunktet, da Danmark udlignede til 3-3 i 2. halvleg, og bagefter, i løbet af blot 9 minutter, scorede ikke mindre end 3 mål til slutresultatet 6-3. Ifølge pressen var det en kombination af ”dansk humør, kondition og mere slagkraft i angrebet”, der besejrede de norske favoritter. Matchvinder blev Pauli Jørgensen, der var i storform og spillede en af karrierens bedste kampe og stod for hele 3 af kampens danske scoringer.

Til minde om turneringen fik hver spiller på finale-holdene en medalje med deres navn indgraveret. Individuelle præmier eksisterede ellers normalt ikke i dansk fodbold, men her gjordes en undtagelse. Det blev heldigvis til 11 danske guldmedaljer... med navn.

Turneringens plakat er lavet af Sven Brasch (1886-1970). Det var den sidste plakat fra mesterens hånd, og markerede afslutningen på en lang og enestående karriere som plakatkunstner.