Lillebæltsbroen - Danmark
frame
Lillebæltsbroen - Danmark
frame
Lillebæltsbroen - Danmark
frame
Lillebæltsbroen - Danmark
frame
Lillebæltsbroen - Danmark
frame

Lillebæltsbroen - Danmark (1935)

Kunstner: Sven Henriksen

Plakat : 62x100 cm

Indvielsen af Lillebæltsbroen den 14. maj 1935 var en storslået og vigtigt begivenhed for Danmark. 40-50.000 mennesker mødte op for at deltage i begivenheden, der markerede, at Jylland og Fyn nu var forbundne.

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

dkk 1.295,-

Historien bag plakaten

Et monument over dansk ingeniørkunst

Indvielsen af Lillebæltsbroen den 14. maj 1935 var en storslået og vigtigt begivenhed for Danmark.

På Sven Henriksens Danmark plakat ses brofagene med de smukke buer på land, mens DSB nye diesel-elektriske lyntog farer afsted oppe på broen på vej mod fremtiden som en rød og strømlinet streg i luften. Broen var en ingeniørmæssig bedrift, der indvarslede moderne tider, og derfor det selvskrevne motiv til årets turistplakat for Danmark og De Danske Statsbaner. 

Plakaten for Danmark, Lillebæltsbroen mellem Jylland og Fyn er tegnet af den rutinerede plakatkunstner Sven Henriksen (1890-1935), og det var hans sidste plakat. Han døde senere samme år, på toppen af sin karriere, efter et banalt uheld i sit atelier, hvor han han stak sig på et søm og efterfølgende døde af blodforgiftning. Det var før penicillinens tid. 

Lillebæltsbroen havde, udover en smal vejbane og en kombineret gang- og cykelsti, nemlig også to jernbanespor, så det nu var muligt at krydse bæltet hurtigere end nogensinde før i et af Statsbanernes helt nye diesel-elektriske lyntog, som netop blev sat i drift samme dag, som broen blev indviet.

Med den 1200 meter lange bro og de nye lyntog kunne man gøre turen mellem København og Esbjerg hele 3 timer hurtigere end tidligere. De nye lokomotiver blev bygget hos Scandia i Randers, mens motorer og den øvrige tekniske udrustning blev fremstillet hos Frichs Maskinfabrik og Kedelsmedie i Århus, hvor toget også blev samlet. 

Broen var et monument over dansk ingeniørkunst. Indvielsen fejredes med flag, fakkeltog, de nye røde lyntoge og kongebesøg. 40-50.000 mennesker mødte op for at deltage i begivenheden, der markerede, at Jylland og Fyn nu var forbundne.

 

Kunstneren

Sven Henriksen

Sven Henriksen lavede især reklame- og udstillingsplakater.

Læs mere  

Relaterede plakater