Løve Strømper
frame
Løve Strømper
frame
Løve Strømper
frame

Løve Strømper (1930)

Kunstner: Gerda Wegener

Plakat : 62x100 cm

Smuk og pikant reklameplakat for Løve Strømper fra 1930. Med den ganske uartige model, formentlig Gerda Wegeners mand, der koket løfter op i kjolen og viser sine flotte ben, iklædt de velsiddende silkestrømper. 

Løve Strømper Interiør

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

Historien bag plakaten

The Danish Girl

Tegneren Gerda Wegener (1885-1940) er på plakaten og på alles læber igen. Hendes liv med ægtemanden Einar Wegener, der i 1930 gennemgik en af verdens første kønsskifte-operationer får nu atter international opmærksomhed. 

Det skyldes storfilmen ”The Danish Girl”, der er spundet over Wegener parrets liv. Hele 3 tidligere oscar-vindere er med på det store filmhold, der for tiden besøger Danmark, hvor de skal optage de af filmens scener, som udspiller sig i København. De huserer i indre by, hvor bl.a. Nyhavn skal spærres helt af. 

I den anledning genudgiver Dansk Plakatkunst derfor Gerda Wegeners smukke og pikante reklameplakat for Løve Strømper fra 1930. Med den ganske uartige model, formentlig hendes mand, der koket løfter op i kjolen og viser sine flotte ben, iklædt de velsiddende silkestrømper. Det kan jo få enhver til at ønske sig nogle tilsvarende, eller til at tage dem af…

Gerda Wegeners ægtemand Einar agerede ofte kvindelig model for sin kone. Hans glæde ved at optræde som ”Lili”, førte i 1930 til den erkendelse, at han i overvejende grad følte sig som kvinde, fanget i en mandekrop. En trang, der ikke kunne undertrykkes.

Efter opslidende undersøgelser gennemgik han en række operationer i Tyskland samme år. Først i Berlin og siden på Frauenklinik i Dresden, hvorefter hun blev anerkendt juridisk af de danske myndigheder som kvinden Lili. Hun tog i første omgang navnet Elbe til efternavn, opkaldt efter floden Elben, der løber gennem Dresden, hvor Lili ”kom til verden”.

Efter et kort ophold i København rejste hun i 1931 igen til Tyskland for at gennemgå endnu en operation, men hun rejste aldrig fra sygelejet igen. Nyheden om Lili Elbe gik dengang verden rundt. Hendes tid blev kort, men hun satte sig mange spor, og Lili Elbe anses i dag for en pioner for transpersoner over hele verden.

 

Kunstneren

Gerda Wegener

Gerda Wegener levede og lavede kunst som ingen andre danske kunstnere på sin tid.

Når det ikke kunne hænge sammen med kunsten, så tegnede hun reklamer. Med stor succes.

Læs mere  

Relaterede plakater