Aarhus - Kalundborg
frame
Aarhus - Kalundborg
frame
Aarhus - Kalundborg
frame

Aarhus - Kalundborg (1935)

Kunstner: Henry Thelander

Plakat : 62x100 cm

Turen Kalundborg-Aarhus via Kolby Kås på Samsø havde med de elegante og komfortable motorskibe et strej af krydstogt over sig.

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

Historien bag plakaten

Med et strejf af krydstogt

Der skete store ændringer i trafikken mellem landsdelene i 1935, hvor især indvielsen af den nye Lillebæltsbro og DSBs nye diesel-elektriske tog gjorde en kæmpe forskel for rejsetiden mellem landsdelene.

Samme år skete der også markante forbedringer af forbindelsen over Kattegat via Kalundborg-Aarhus overfarten. Fra sommerkøreplanen 15. maj 1935 og sommeren igennem indførtes to daglige forbindelser i hver retning. I forbindelse med forbedringerne, og i pagt med generaldirektør Peter Knutzens nye kommercielle linje, markedsførte DSB kraftigt overfarten som et alternativ til ruten over Storebælt.

Turen Kalundborg-Aarhus via Kolby Kås på Samsø havde med de elegante og komfortable motorskibe et strej af krydstogt over sig, og denne vellykkede reklameplakat i moderne stil bidrog til at give overfarten et præg af elegance.

Plakaten Til Sjælland over Aarhus-Kalundborg er tegnet af Henry Thelander (1902-1986) og betoner, at man skam sejlede i roligt farvand på komfortable skibe. Ingen grund til uro. Plakaten er smart skåret med det unge par ved rælingen, hun i luftig sommerkjole og han i moderigtige plusfors og kasket.

 

Kunstneren

Henry Thelander

Henry Thelander brød for alvor igennem som plakatkunstner i midten af 1930erne med sine plakater for bl.a. Danmarks Turistforening og DSB. 

Læs mere  

Relaterede plakater