Sporvognsreklamen
frame
Sporvognsreklamen
frame
Sporvognsreklamen
frame

Sporvognsreklamen (1924)

Kunstner: Sven Henriksen

Plakat : 100x46 cm

Størrelse:

Vælg ramme:

dkk 1.295,-

dkk 1.295,-

dkk 600,-

Historien bag plakaten

Skræddersyet til sporvogn

Selskabet A/S Sporvognsreklamen udsendte i 1924 denne morsomme plakat med 4 tukaner på række som reklame for dem selv og for at minde byens forretningsdrivende om, at man med fordel kunne reklamere i sporvognene. Plakatens format skyldes, at den blev sat op indvendigt i sporvognene, hvor reklamepladserne fortrinsvis var i tagets runding lige over vinduerne.

Det var vigtigt, at plakaten blev god, og opgaven blev derfor overdraget til selskabets faste tegner, den fremragende plakatkunstner Sven Henriksen (1890 – 1935). Plakaten anvender et virkningsfuldt og anerkendt princip, hvor motivet gentages flere gange og derved opnår den ønskede effekt. Den er et typisk eksempel på Henriksens enkle og farvestrålende plakatkunst og blandt hans bedste værker. I plakatverdenen er de fire fugle altid blevet kaldt tukaner, selvom formen på deres næb snarere leder tanken hen på næsehornsfugle.

En meget stor del af hans produktion blev lavet for A/S Sporvognsreklamen, og hans små kvadratiske reklameplakater for alle mulige produkter, lige fra skocreme til vandhaner, kendtes derfor indgående af tidens sporvognspassagerer og sad ligeledes over vinduerne inde i kabinen.

Selskabet A/S Sporvognsreklamen fik i 1914 koncessionen på at reklamere på sporvognene i København og Nordsjælland. Selskabet var ejet af A/S Københavns Telefonkiosker, der også stod for ophængingen af plakater på byens plakatsøjler gennem selskabet A/S Københavns Plakatsøjler.            

Mange af Sven Henriksen plakater hang også på byens plakatsøjler i det almindelige plakatformat, bl.a. Festtelegrammer, som han i 1926 lavede for Københavns Telefonkiosker, og som ligeledes var en reklame for firmaet selv.

 

Kunstneren

Sven Henriksen

Sven Henriksen lavede især reklame- og udstillingsplakater.

Læs mere  

Relaterede plakater