Bellevue Revuen, Steelposter

Bellevue Revuen, Steelposter (1936)

Kunstner: Arne Jacobsen

steelposters : 62x86 cm

Plakaten til Bellevue Teatrets åbningsforestilling er tegnet af teatrets modernistiske arkitekt Arne Jacobsen.

dkk 500,- dkk 1.000,-

Historien bag plakaten

Arkitekten tegnede også plakaten

I 1936 åbnede Bellevue Teatret med en revy med bl.a. Liva Weel på scenen, og det var teatrets modernistiske arkitekt Arne Jacobsen (1902-1971), der tegnede plakaten for forestillingen.

Motivet fremhæver det forskydelige tag og beliggenheden tæt ved stranden i Klampenborg. Bellevue Teatret med den kubistiske byggeform er en af de tydeligste repræsentanter for en dansk udgave af Bauhaus-arkitekturen. Bygningen ejer alle funktionalismens kendetegn og er det mest markante danske eksempel på den tidlige funktionalisme. Indvendigt beklædt med lærred og bambus, og på fortæppet ses en frodig badepige, tegnet af Aage Sikker Hansen (1897-1955), på vej til sit havbad ved den nyanlagte strand.

Bellevue Teatret lukkede efter et par sæsoner og var derefter udelukkende biograf indtil 1980, hvor Jes Kølpin genåbnede bygningen som teater- og filmhus. Der har været regelmæssig teaterdrift siden 1981; biograferne blev nedlagt 1989 og indlemmet i teatersalen.     

 

Kunstneren

Arne Jacobsen

Jacobsen

Arne Jacobsen er bedst kendt for sine stole men har også lavet enkelte plakater,  bl.a. Bellevue Revuen og Radiofoni Udstilling.

Læs mere  

Relaterede plakater